Vinaora Nivo Slider 3.x

Spelregels

Zoals bij de meeste volleyballers wel bekend is worden er bij beachvolleybal andere regels gehanteerd dan in de zaal. Als je hier klikt, kun je alle officiële spelregels van de Nevobo lezen. Deze regels zullen we hanteren tijdens ons BerkelBeach-toernooi. Tijdens het zandkampioenschap gelden er versoepelde regels. Deze worden voor aanvang gepubliceerd.

Hieronder vind je een beknopt overzicht over de belangrijkste verschillen tussen het zaalvolleybal en het beachvolleybal:

- Er zijn geen vaste speelposities: in de zaal heeft iedereen zijn eigen positie (spelverdeler, passer-loper, middenaanvaller, libero of diagonaal), bij het beachvolleybal is dit niet het geval. Wél moet er doorgedraaid worden bij de service.

- De middenlijn (onder het net) mag gepasseerd worden als de tegenpartij daarbij niet wordt gehinderd. Dit mag in de zaal niet.

- Er mag maximaal twee keer gespeeld worden na het raken van het blok: in de zaal telt het raken van de bal bij een blok niet. Er mag hierna nog 3 keer gespeeld worden. In het beachvolleybal telt die eerste keer wel en mag de bal dus nog maar 2 keer geraakt worden.

- Een "tipbal" is verboden: je mag dus niet prikken door hem met je gestrekte vingers licht aan te raken: je mag de bal wel kort proberen te leggen door je knokkels te gebruiken of een ingehouden aanval uit te voeren (hard contact).

- Passen mag alléén onderhands: hard contact is verplicht. In de zaal mag je zowel boven- als onderhands passen.

© 2019 Elite Dynamo -