Vinaora Nivo Slider 3.x

Scheidsrechter codes

Nieuwe indeling scheidsrechterscodes vanaf seizoen 2009-2010

Codering scheidsrechters:     

Code 1.1 wordt Code 1:
fluiten als 1e en 2e scheidsrechter in de regiodivisie en als 2e scheidsrechter in de 2e divisie.

Code 1 wordt Code 2:
fluiten als 1e en 2e scheidsrechter in de promotieklasse en als 1e scheidsrechter in de nationale jeugdcompetitie A-jeugd.

Code 2 wordt Code 3:
fluiten als scheidsrechter in de 1e klasse, als 2e scheidsrechter in de nationale jeugdcompetitie A-jeugd en als 1e scheidsrechter in de nationale jeugdcompetitie B-jeugd.

Code 3 wordt Code 4:
fluiten als scheidsrechter in de 2e klasse, als 2e scheidsrechter in de nationale jeugdcompetitie B-jeugd, als 1e en 2e scheidsrechter in de nationale jeugdcompetitie C-jeugd en als scheidsrechter in de regio A-jeugd topklasse/hoofdklasse,

Code 4 wordt Code 5:
fluiten als scheidsrechter in de 3e klasse, als scheidsrechter in de regio B- en C-jeugd topklasse/hoofdklasse, als scheidsrechter in de regio A-jeugd m.u.v. A-jeugd topklasse/hoofdklasse

Code 5 wordt Code 6:
fluiten als scheidsrechter in de 4e klasse en als scheidsrechter in regio B- en C-jeugd m.u.v. regio B- en C-jeugd topklasse/hoofdklasse.


Code 7:
Jeugdscheidsrechters fluiten als scheidsrechters in alle regionalejeugdklassen m.u.v. de regio A-jeugd topklasse/hoofdklasse enals scheidsrechter in de 4e klasse.


Reden van de wijziging:

In het landelijk overleg van de Regio Commissies Arbitrage  is  besloten om een nieuwe indeling scheidsrechterscodes in te voeren met als uitgangspunten:

  • Eenheid van codes voor alle regio’s waardoor vanuit Nationaal makkelijker om de juiste kwaliteit scheidsrechters gevraagd kan worden.
  • Uitsplitsing van de code 1 groep in Regiodivisie en Promotieklasse.
  • Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen dames- en herenwedstrijden.
  • Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de codering tussen de 1e en de 2e scheidsrechter.
  • Elke klasse heeft een eigen codering.
  • Elke Regio blijft bevoegd op basis van de beschikbaarheid, achtergrond en wensen van de scheidsrechters subcoderingen (bijvoorbeeld 1.1 en 2.4 toevoegen) toe te voegen.
  • Invoering seizoen 2009-2010

datum vaststelling 25 mei 2009

door Verenigingen/sector competitie

© 2019 Elite Dynamo - - Privacyverklaring