Vinaora Nivo Slider 3.x

Elite Dynamo Hoofdsponsor

Programma en uitslagen

IN MEMORIAM HENK KOESLAG

 

In memoriam Henk Koeslag.

 

Henk Koeslag2gesneden

 

Vorige week lazen we het bericht dat Henk Koeslag, oud-trainer van Heren 1, was overleden. Nog maar 69 jaar oud. Afgelopen maandag was er gelegenheid om afscheid te nemen en om zijn vrouw Beppie, zijn zonen Gido en Emiel met hun gezinnen én zijn broer en schoonzus te condoleren. Geheel “ in stijl “ was de plaats van handeling sporthal De Uutvlog in Bathmen, zo’n beetje het tweede huis van Henk, waar ontzettend veel belangstellenden – waaronder ook veel Dynamo-leden – aanwezig waren .
Henk was drie seizoenen trainer/coach van ons eerste herenteam, dat toen acteerde in de bovenste regionen van de tweede divisie. We kenden Henk natuurlijk al langer, toen hij actief was bij Rivo Rijssen en Pollux, als coach van de tegenpartij. Toen altijd al de opgewekte persoon, met altijd ruimte voor een praatje met deze en gene.
Toen hij in Neede aan de slag ging was dat niet anders. Natuurlijk was hij trainer en coach, maar liet ook duidelijk merken dat volleybal slechts “ een belangrijke bijzaak was “ en toonde veel interesse in het leven van de jongens die hij trainde. Henk vond ontspanning, naast fanatiek trainen, belangrijk en dat vertaalde zich in mooie anekdote’s uit zijn volleybalverleden én uit zijn vis-avonturen : zijn andere grote liefde. Met name op visgebied trof hij bij Dynamo enkele leden, waarmee tot in den treure de ins & outs op visgebied werden besproken.
Henks was altijd goed gehumeurd. Oók als hem iets mankeerde en je vroeg ernaar, gaf ie steevast als antwoord dat het prima ging. Gevolgd door zijn kenmerkende lach. Moest Henk vanwege wondroos aan zijn been zittend op een bank de training verzorgen ? “ Gaat prima met me hoor, beetje doorlopen ! “ klonk het dan, als we af en toe een beetje bezorgd zijn kant opkeken.
Met de komst van Henk deed ook de verzorgingskoffer zijn intrede. Nou ja koffer, zeg maar gerust container. De eerste keer dat we het ding zagen, liep iemand spontaan naar buiten om te kijken of Henk een aanhanger achter zijn Renault had gehangen teneinde het ding in Neede te krijgen. Van alle attributen in de koffer werd er één artikel veelvuldig gebruikt : het potje “ half-half “ was mateloos populair onder de krakkemikkigen onder de spelers. En Henk bereidde het mengseltje met graagte voor hen. Breed lachend natuurlijk…
Tot slot moeten natuurlijk de voorbereidingsweekenden in Bathmen uiteraard genoemd worden. Hilarische bijeenkomsten waren dat in sporthal De Uutvlog in Bathmen : volleybal en gezelligheid werden op onnavolgbare wijze gecombineerd. Tot in de puntjes verzorgd door Henk en Beppie, die zichtbaar genoten van de gezellige ambiance. Het schijnt dat sommige spelers nog steeds niet weten dat ze op zondagmorgen getraind hebben……
Mooie herinneringen aan een mooie kerel. We wensen Beppie, kinderen, kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte toe !

 

Locatie - Oranjelaan

Oranjelaan 2
7161 CT Neede
0545-292613

Locatie - Optisport - 't Spilbroek

Bleekenweg 14
7161 AB Neede
0545 291 655

Elite/Dynamo aangesloten bij:

© 2020 Elite Dynamo -