Vinaora Nivo Slider 3.x

Ouders graag gezien

De weg naar een actief en succesvol ouderbeleid.

Ouders vormen een belangrijke doel groep in de sport. Zij zijn immers die hun kinderen in belangrijke mate steunen en stimuleren deel te nemen aan sport.
Veel ouders vinden sport belangrijk. Hun aandacht als opvoeders gaat vanzelfsprekend uit naar het sportgedrag van hun kinderen.

Velen staan dan ook graag langs de lijn, op het veld, in de sportzaal of aan de rand van het zwembad. Toch is dat in veel gevallen niet zo vanzelfsprekend als het lijkt.
Gelukkig vinden niet alleen verenigingen  dat ouders onvoldoende betrokken zijn  bij de sport van hun kinderen, maar ervaren ouders dat zelf ook. Met wat extra inzet van de verenigingen kan de motivatie en betrokkenheid van ouders sterk vergroot worden.
En dat is waar onze volleybal vereniging op dit moment mee bezig is. Samen met verenigingen uit Neede en de omgeving , ondersteund door de Nederlandse sport alliantie ( NSA) en Sportfederatie berkelland nemen we deel aan een project Ouders graag gezien.
De methodiek Ouders graag gezien is ontwikkeld om verenigingsbesturen te helpen bij het ontwikkelen van een bijzondere relatie met de ouders van de kinderen die lid zijn van een vereniging. Uitgangspunt  daarbij is de ouders te stimuleren aandacht te schenken aan het sporten van hun kinderen. Een positief effect is dat ouders vervolgens graag een handje willen helpen binnen de vereniging.
Met een zestal Dynamo leden gaan we de komende tijd het project volgen en vervolgens uitwerken in concrete doelen. Uiteraard hebben we uw steun daar bij nodig.  We houden u op de hoogte via deze site en berichten in de Antenne.

Wilt u contact opnemen stuur dan een mail naar

Ouderwerkgroep Ouders graag gezien:

Brigitte Wallerbos
Gerlinde van der Sluis
Petra Stoer
Annet Ellen

 

© Elite Dynamo