01dynamo-bannertbfinal

CMV - Algemene informatie

Volleybal is een leuke sport voor kinderen. Omdat het een sport is waarbij veel bewegingen en vaardigheden nodig zijn, is volleybal goed voor de motorische ontwikkeling. Bovendien is het een teamsport bij uitstek. Zonder samen te werken lukt het niet om tot een rally te komen. Communicatie en samenwerking zijn nodig om te kunnen scoren. Volleybal is daarnaast geen contactsport. De wedstrijden en toernooien hebben daarom een sportief verloop.
Volleybal biedt ruimte voor elk kind om zich sportief te ontwikkelen: souplesse naast kracht, spelinzicht naast inzet, techniek naast arbeid.

Bij elke leeftijd wordt iets nieuws aangeleerd zodat stap voor stap wordt toegewerkt naar het echte volleybal. Van simpel gooien en vangen tot het echte werk! Dit noemen we Cool Moves Volley (CMV). In deze vorm komt de dynamiek en snelheid, kenmerkend voor de volleybalsport, het best tot zijn recht. Er zijn 6 niveaus. 

Dynamo Neede start in de 2e helft van het seizoen 2023-2024 (dus vanaf januari '24) met een CMV-afdeling met 30 kinderen verdeeld over verschillende groepen. De kinderen wordt spelenderwijs volleybal aangeleerd. We hebben zes verschillende niveaus met allemaal hun eigen regels. Een beknopt overzicht:

niveau 1: 6-7 jaar; Hier wordt de bal gegooid en gevangen (stimulering van balvaardigheid en beweging).
niveau 2: 7-8 jaar; Naast het gooien en vangen van de bal wordt onderarms spelen beloond en is onderhands opslaan verplicht.
niveau 3: 8-9 jaar; Naast het verplicht onderhands opslaan, moet de 1e bal onderarms worden gespeeld. Spelers krijgen een bonuspunt als de speler met de 2e bal
  voor zichzelf de bal opgooit en een volleybaltechniek laat zien en hiermee scoort.
niveau 4:  9-10 jaar; 3 keer samenspelen (tweede bal mag nog gevangen worden) en opslaan vanaf de achterlijn verplicht. Vanaf dit niveau mag de bal geslagen worden.
niveau 5: 10-11 jaar; vanaf niveau 5 mag er niet meer gegooid worden, in drieën spelen wordt beloond met bonuspunt. Vanaf dit niveau mag er ook worden geblokkeerd.
niveau 6: 11-12 jaar; normale spelregels volleybal worden gehanteerd, je speelt alleen met z'n vierenDe niveau's 1 t/m 3 spelen op hun eigen niveau toernooien in de regio. Hierbij is de maximale reistijd 40 minuten.
Vanaf niveau 4 wordt aan de reguliere competitie deelgenomen. De maximale reistijd naar de wedstrijden is hierbij ook 40 minuten.

* Competitie: De competitie loopt van september t/m december en van januari t/m april. Na het lid worden gaan kinderen in overleg met de trainer zo snel mogelijk competitie spelen. Ze kunnen winter- of voorjaarskampioen worden. Evt. kan na de eerste helft van de competitie ingeschreven worden op een lager of hoger niveau. Voor niveau 1 t/m 3 wordt het niveau per toernooi bepaald en wordt er per toernooi ingeschreven.
* Kleding: aan het begin van het seizoen ontvangt u een CMV-wedstrijdshirt; deze houdt uw kind gedurende het seizoen. Daarnaast wordt een zwart wedstrijdbroekje gedragen die u zelf aanschaft.
* Vervoer: bij de uitwedstrijden wordt er op toerbeurt gereden; u ontvangt hiervoor een rijschema via de teamouder van uw kind.
* Spelerskaarten: iedere speler heeft een spelerskaart en deze zijn gebundeld per team. Vanaf niveau 4 gaan ze mee met het kind van de teamouder naar het toernooi.
* Coaching:

bij de uitwedstrijden vragen wij u - in een aantal gevallen - als ouder om te coachen. Dit wordt meestal gecombineerd met het rijden bij wedstrijden. Extra informatie over spelregels e.d. worden aan het begin van het seizoen verstrekt en/of geoefend.

Bij Elite/Dynamo Neede wordt in het seizoen 2023-2024 in de 2e helft van het seizoen (dus vanaf januari 2024) in de volgende niveau's gespeeld:

  • Niveau 6: N61 en N62
  • Niveau 5: N51 en N52
  • Niveau 4: N41 en N42
  • Niveau 3: N31 
  • Niveau 2: N21 

De trainingsgroepen bestaan uit zo'n 12 tot 16 kinderen van gemiddeld dezelfde leeftijd en/of niveau. CMV-teams van Elite/Dynamo trainen één keer in de week onder leiding van en deskundige trainer één uur en een kwartier. Voor elke groep staat 1 trainer met een assistent (of soms meerdere assistenten), zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Uw kind mag vier keer gratis meetrainen voordat hij of zij besluit om lid te worden van Elite/Dynamo. De betaling is via automatische machtiging, in vier gelijke termijnen in juli, oktober, januari en april. lid worden/contributie

De jeugdcommissie organiseert naast de trainingen en competitie nog veel meer leuke dingen voor de jeugdleden, zoals het CMV-kamp (1x in de twee jaar), diverse toernooien, feestjes en andere activiteiten. Als je een keer wilt komen kijken, neem dan gerust contact op met Annet Ellen, coördinator van de CMV. Zij weet alles van volleyballen en kan je vertellen bij welk team je het best kunt gaan kijken en/of meetrainen.

Kijk ook eens op https://www.nevobo.nl/wedstrijdsport/zaalvolleybal/cmv-competitie/ voor meer uitleg en alle spelregels.

Omdat de spelregels afwijken worden er aparte cursussen verzorgd voor CMV-trainers. Informeer bij de CMV-coördinator eens naar de mogelijkheden.


Video uitleg spelregels CMV niveau 1 t/m 6

 
Spelregels CMV-volleybal niveau 1
05 oktober 2022 30 views
CMV
 
Spelregels CMV-volleybal niveau 2
05 oktober 2022 20 views
CMV
 
CMV-volleybal spelregels niveau 3
05 oktober 2022 21 views
CMV
 
CMV-volleybal spelregels niveau 4
05 oktober 2022 27 views
CMV
 
CMV-volleybal spelregels niveau 5
05 oktober 2022 24 views
CMV
 
CMV-volleybal spelregels niveau 6
05 oktober 2022 9 views
CMV
 
Volleybalsysteem voor CMV-volleybal
05 oktober 2022 6 views
CMV