IMG_3935kopie.jpeg
IMG_4476kopie.jpeg
IMG_4801kopie.jpeg
IMG_4241kopie.jpeg
IMG_4044kopie.jpeg
Header2024v2.jpeg

Superclub Berkelland een feit!

Tijdens de ALV in november zijn jullie hierover al bijgepraat, maar nu zetten we door!
We leggen graag nog even uit hoe dit traject er uit ziet. En mochten jullie vragen of opmerkingen hebben, stel ze dan gerust aan het bestuur via secretariaat@dynamoneede.nl (of spreek even iemand aan in de sporthal, dat mag natuurlijk ook!)

Superclub
Sinds een aantal jaren draagt elk lid van een volleybalvereniging €5,- meer af aan de volleybalbond, de Nevobo. De achterliggende gedachte is dat al dat geld terugvloeit naar verenigingen door de inzet van professionals die clubs helpen met allerlei relevante zaken. Clubs kunnen daar gebruik van maken door een zogeheten Superclub te worden. Echter, je moet normaal gesproken wel een flinke omvang hebben als club, ook financieel, wil dit écht interessant zijn.

Maar... voor alles is een oplossing! Je kunt ook, samen met andere verenigingen, de voordelen van een Superclub benutten. En dat hebben we als Elite/Dynamo gedaan. De Superclub Berkelland is een gezamenlijk initiatief van 6 volleybalverenigingen uit de gemeente Berkelland. Dat zijn: Kerkemeijer Gemini Borculo, Tornax Ruurlo, Elite/Dynamo Neede, Boemerang Eibergen, VIOS Beltrum en Rivo Rietmolen. Vanwege de  overeenkomstige uitdagingen bij deze verenigingen is gekozen voor dit gezamenlijke initiatief. Het totaal aantal leden van deze 6 verenigingen bedraagt om en nabij de 900.

Er gaat in eerste instantie voor een periode van 40 weken, 10 uur per week, een professional aan de slag. Deze uren worden gelijkwaardig ingezet over de deelnemende verenigingen. Momenteel worden er gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten. De professional of professionals gaan aan de slag met de volgende thema’s:

- Trainersbegeleiding, bijvoorbeeld: train de trainer en leren hoe te coachen (ook ouders);
- Ondersteuning op het gebied van ledenwerving, met name jeugd;
- Coördinatie incidentele activiteiten per vereniging;
- Ondersteuning op het gebied van vrijwilligers werven, én het behouden van vrijwilligers.

Dit kan per vereniging verschillen, want iedere vereniging kent zijn eigen uitdagingen.

De totale kosten voor een Superclub-traject bedragen €20.010. De Nevobo betaalt €10.000,-, Achterhoek in Beweging betaalt €5.000,-, en de 6 verenigingen betalen elk € 835,- met een totaal van €5.010,-.
Er lopen nog gesprekken over een bijdrage van de Gemeente Berkelland, waarmee de kosten per vereniging nog wat lager uit zouden kunnen vallen.

Dit Superclub traject en professionalisering van onze vereniging valt onder het Achterhoeks Volleybal Masterplan (AVMP) dat in samenwerking met Achterhoek in Beweging en de Nevobo opgesteld is om een boost te geven aan het totale volleybal in de Achterhoek.

Wij denken door als gezamenlijke Superclub te starten we onze club kunnen versterken en daardoor klaar zijn voor de toekomst. Hopelijk zorgen we op die manier voor nog jarenlang volleybal plezier voor iedereen!

Superclub


Locatie - Oranjelaan

Oranjelaan 2
7161 CT Neede  
Tel.: 0545-292613  
oranjelaan_300x201.jpg

 

Locatie - Optisport - 't Spilbroek

Bleekenweg 14
7161 AB Neede  
Tel.: 0545-291 655  
spilbroekhal.jpg

 

Elite/Dynamo aangesloten bij: